Spring naar inhoud

virtuele maagband Afvallen

virtuele maagband onder hypnose

 

Wat is een maagband?

Een maagband is een operatie waarbij er een soort ballon wordt geplaatst aan het einde van de slokdarm. Je maag is dan een stukje kleiner. Hierdoor zal je veel minder kunnen eten en raak je dus ook sneller vol. Hierdoor is het afvallen erg gemakkelijk. Waar je echter wel rekening mee moet houden, is dat een maagband ook verschillende nadelen kent. Zo zijn er lange wachttijden en krijgt niet iedereen de kans een maagband te krijgen. Je moet namelijk voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld een BMI van 40 of hoger hebben. Daarnaast kunnen er bij een operatie allerlei complicaties ontstaan. Ook kun je littekens krijgen en moet je rekening houden met een behoorlijk lange herstelperiode.

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is geen echte maagband. Er komt dus geen operatie aan te pas. In plaats daarvan wordt met hypnotherapie in je onderbewustzijn het idee geprent dat je een maagband hebt. En je onderbewustzijn reageert vervolgens precies zoals het zou reageren bij een echte maagband. Je zit sneller vol en hierdoor eet je dus een stuk minder. Bij een virtuele maagband wordt er ook gekeken naar de onderliggende problemen en oorzaken waarom je te dik bent en ook dit wordt aangepakt middels hypnotherapie. Het betekent dat je meerdere sessies nodig hebt om je virtuele maagband te krijgen en hierbij zal de hypnotherapeut altijd kijken naar jouw persoonlijke wensen en ideeën. In totaal duurt het doorgaans zo’n 2 tot 3 weken tot je virtuele maagband wordt geplaatst. Er zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat.

Ontstaan van de virtuele maagband

De virtuele maagband werd bedacht door de Britse Sheila Granger. Bij haar kunnen hypnotherapeuten een cursus volgen, zodat zij ook de technieken bezitten om mensen te helpen van hun overgewicht af te komen. In Engeland is Sheila Granger al een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Gezondheid, omdat haar technieken zo veel positieve reacties hebben opgeleverd. Ook hebben al veel gerenommeerde kranten en tijdschriften over haar virtuele maagband geschreven.

Is het gevaarlijk?

Bij een maagband beseffen we al snel dat het allemaal best gevaarlijk kan zijn. We zijn ons bewust van alle complicaties en gevaren. Niet vreemd dat we ook bang zijn dat een virtuele maagband eveneens voor problemen kan zorgen. Dit is echter niet het geval. Hypnotherapie wordt gezien als een ongevaarlijke manier van therapie. Juist bij een virtuele maagband hoef je niet bang te zijn voor lichamelijke klachten of een herstelperiode. Sowieso kun je ook altijd een intakegesprek krijgen en dan kun je kijken of je je op je gemak voelt bij deze hypnotherapeut. Indien je toch het idee hebt dat dit niets voor jou is, dan kun je altijd besluiten om toch maar geen gebruik te maken van de virtuele maagband.

Kun je er echt mee afvallen?

Afvallen met een virtuele maagband is wel degelijk mogelijk. Online zijn talloze reacties te vinden van mensen die zelf een virtuele maagband door middel van hypnotherapie hebben laten plaatsen. Zij zijn allemaal positief. In het algemeen kun je er vanuit gaan dat je de eerste week zo’n twee kilo afvalt en daarna raak je gemiddeld een kilo per week kwijt. Bij sommige mensen kan de techniek wat minder goed werken, omdat deze mensen het niet toelaten dat er iets op hun onderbewustzijn wordt geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat pas in een latere sessie de techniek aanslaat. Ook kunnen de resultaten natuurlijk per persoon verschillend zijn. Zo kan het best zijn dat jij geen kilo, maar een halve kilo kwijtraakt. Afvallen zal je overigens sowieso wel doen.

Wat zijn de kosten van een virtuele maagband?

De kosten zijn totaal 375 euro
En bestaat uit 3 hypnose sessies

Hoe werken de sessies?

In 3 sessies begeleid ik je door het hele proces.

 • Sessie 1: de intake, de introductie en een hypnose sessie
 • Sessie 2: de werkelijke hypnotische, virtueel operatieve ingreep
 • Sessie 3: bijstellen van de maagband

Voor wie?

Iedereen die zijn streef gewicht wil behalen.

 

Maak vandaag nog een afspraak voor vragen kan u altijd contact met ons opnemen

 

 

 

8 gedachten over “virtuele maagband Afvallen

 1. Michelle brinkhorst schreef:

  Wordt het vergoed door de ziekenfonds

  Beantwoorden
  • admin schreef:

   Beste Michelle

   Helaas niet. Wel is het mogelijk om het in termijnen
   te betalen

   Mvg

   Michael

   Beantwoorden
 2. Marieke schreef:

  Ik heb nu 2 maanden een virtuele maagband. En ben nu 10 kilo afgevallen en hoef er niks voor te doen echt ongelooflijk. Ben er zo blij mee en zo netjes geholpen door u ben zeer te vreden en een echte aanrader. Ik hoop snel op mijn streef gewicht te komen maar dat komt wel goed heb er alle vertrouwen in ik wil jullie vast fijne feestdagen toe wensen.

  Groetjes marieke

  Beantwoorden
 3. Sas schreef:

  Ik heb nu 2 hypnose sessies gekregen van michael. En ben nu 3 kg kwijt echt super trots nu al. Michael ik zie je volgende week weer groetjes sas

  Beantwoorden
  • admin schreef:

   Hoi

   bedankt voor je berichtje en wat super dat je al 3 kg kwijt bent:)
   Op naar je streef gewicht maar dat gaat zeker goed komen.zie u volgende week weer

   mvg

   michael

   Beantwoorden
 4. Els schreef:

  Hoi michael

  Ik heb nu 4 hypnose sessie gehad en ben al aardig wat kilos kwijt. Michael ik wil je nogmaals bedanken en maak snel een afspraak voor stoppen met roken zie je snel ?

  Groetjes els

  Beantwoorden
 5. esmee schreef:

  Een tijdje terug ben ik bij jullie geweest voor een hypnosesessie om af te vallen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen nog een beetje twijfels had of het wel echt zou werken. Ik was na mijn tweede zwangerschap behoorlijk aangekomen en na bevalling heb ik behoorlijk last gehad van een postnatale depressie. Een periode waarin ik dingen begon weg te eten tot ik op een gegeven moment 104 kilo woog…vreselijk… Inmiddels zijn we 6 weken verder, Ik heb in 6 weken tijd nog maar 1x een moment gehad dat ik echt wilde snaaien ( voorheen had ik dit gemiddeld 3 x per weeek). Verder heb ik niets geks gedaan en vanmorgen woog ik 97 kilo.* ben dus in 6 weken tijd 7 kilo afgevallen zonder dat ik er moeite voor heb gedaan*. Ben echt blij dat ik deze stap genomen heb. Ik ben er nog niet, maar het begin is er. Super bedankt

  groetjes esmee

  Beantwoorden
 6. aaf schreef:

  Het is een 2 tal maanden geleden dat ik voor de eerste keer bij jullie geweest ben . Ik had eerst mijn twijfels ,maar via aanraden van een vriendin, die al bij jullie was geweest, en dat positief ervaren had, dan toch de stap ondernomen het te proberen. Nu ondertussen is er een kleine 14 kilo af en geen trek gehad naar frisdrank of zoet en tussendoortjes ,enkel de 3 x voeding per dag en veel water drinken. Als er in het begin een kleine verleiding ontstond , was de drang hiernaar even snel weg als ze opkwam, en kon ik er dus probleemloos aan weerstaan, wat vroeger niet het geval was… Ook qua bewegen is er al wat verandert , van weinig bewegen naar minstens 3 keer per week een 30 tal minuten , de vermoeidheid is al afgenomen en heb wat meer energie. Het geluidsbestandje beluister ik nog, en hou het bij voor later ,voor een eventueel moeilijk momentje … Het is wel fijn dat mensen het gewichtsverlies opmerken en een compliment geven. Het is een extra stimulans verder te doen op deze manier. Tot hiertoe gaat alles goed , mijn zelfvertrouwen is toegenomen, voel me al een stuk beter in men vel . Ben blij dat ik deze stap genomen heb, kan het anderen aanraden 🙂 Bedankt voor alle hulp !!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *