Spring naar inhoud

Allergie

 • Allergie
  Oplossing hypnose maak vandaag nog een afspraak

  Dieren zijn niet weg te denken uit ons bestaan. Ze zijn in het huis aanwezig als huisdier, we komen ze tegen op het werk (denk hierbij aan boerderijdieren, proefdieren of de waakhond in een bedrijf) of ze vertoeven op minder vrijwillige basis in onze omgeving zoals muizen, ratten en kakkerlakken. Hoe leuk en gezellig dieren ook zijn, voor sommige mensen zijn ze een bron van klachten omdat ze er een allergie voor hebben. In deze folder vindt u informatie over wat een allergie precies is, waarom u allergisch kunt worden voor dieren en hoe u het beste de klachten kunt bestrijden

  Wat is een allergie?
  Een allergie is een verkeerd gerichte reactie van het afweersysteem tegen een onschadelijke stof. Normaal hoort het afweersysteem zich te richten op schadelijke virussen en bacteriën. Wanneer het afweersysteem zich echter richt tegen onschadelijke stoffen in onze dagelijkse leefomgeving kan dat leiden tot allergische klachten bij patiënten met aanleg voor allergie.

  In het geval van een allergie reageert het afweersysteem door vorming van allergische antistoffen gericht tegen niet schadelijke eiwitten, allergenen geheten, die aanwezig kunnen zijn in diverse bronnen. Inhalatie-allergenen zijn allergenen die zich bevinden in uitwerpselen van huisstofmijten, stuifmeel van boom pollen en graspollen en huidschilfers van dieren en worden verspreidt via de lucht. Na inademing (inhalatie) van deze allergenen, binden allergische antistoffen hiermee en maken stoffen vrij die allergische klachten kunnen veroorzaken. Voorbeelden van deze klachten zijn niezen, loopneus, verstopte neus, jeuk in de ogen en astma. 

  Klachten van huisdierenallergie
  Een allergie voor dieren word veroorzaakt door een reactie op de huidschilfers (roos) van dieren en dus niet de haren zoals vaak wordt gedacht. Wel is het zo dat aan de haren vaak ook huidschilfers kleven. Als iemand blootgesteld wordt aan dierlijke huidschilfers bijvoorbeeld als iemand op bezoek gaat bij iemand die een hond heeft dan komen de stoffen die klachten veroorzaken onmiddellijk – wel binnen een paar minuten – vrij. Deze stoffen veroorzaken acute klachten van niezen, jeuk in de neus en ogen, loopneus en benauwdheid met piepen (astma aanval).

  Uren later ontstaat er ook allergische ontsteking in het slijmvlies van de neus, het bindvlies van het oog en rond de luchtwegen. Dit vertaalt zich in chronische klachten van verstopte neus, continue geprikkelde rode ogen, en overgevoelige luchtwegen. Daarbij horen soms ook algemene klachten als futloosheid, hoofdpijn, lichte spierpijn en koortsachtig gevoel. Bij continue blootstelling aan inhalatie allergenen, bijvoorbeeld als iemand zelf een hond thuis heeft, staan vooral de chronische klachten op de voorgrond en de acute klachten vallen dan minder op. Iemand kan dan niet meer in de gaten hebben dat de hond het probleem is van alle klachten omdat acute klachten bij direct contact ontbreken.

  Als de patiënt geen direct contact met dieren heeft dan kan hij/zij toch klachten krijgen. Een voorbeeld is iemand die van beroep kleding reinigt of herstelt en via schilfers in de kleding dagelijks in contact komt met allergenen. Een ander voorbeeld is een kind dat blootgesteld wordt aan schilfers die via de kleding van andere kinderen die huisdieren hebben, worden meegenomen in de klas.

  Omdat blootstelling aan een geringe hoeveelheid schilfers al forse klachten kan geven kunnen ook kortharige katten of honden en zelfs naaktkatten forse klachten geven. Bijna alle allergieën zijn op te lossen met hypnose. Maak hieronder een afspraak om van je allergie af te komen.

   

 

Hypnose bij allergieën

Hypnose is ’n geweldig hulpmiddel bij allergieën, deze zijn met hypnose vaak snel te verminderen.
Maar voor dat je begrijpt waarom hypnose zo’n goed hulpmiddel is, is het wel van belang dat je weet wat er nu eigenlijk gebeurt tijdens een allergische reactie
 
Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen.
Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna ons immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms ‘overdreven’ allergische reactie.
De klachten (loopneus, jeuk, benauwdheid, enz) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.
Hooikoorts is een bekend voorbeeld.
 
Bij een allergische reactie worden je witte bloedcellen er toe aangezet verschillende stofjes vrij te geven, ( zoals histamine, serotonine en prostaglandinen ) deze zullen vervolgens een aantal veranderingen veroorzaken in je lichaam:
 
1. vaatverwijding (vasodilatatie van de bloedvaten in de huid)
2. vernauwing van de bronchiën van de longen
3. afname van de hartactiviteit
 
Dit kan tot gevolg hebben:
 
1. neusklachten: loopneus, niezen, gezwollen neusslijmvlies
2. moeilijke en soms piepende ademhaling
3. rode ogen: conjunctivitis
4. huidveranderingen: roder worden, warmte afgeven, jeuk, huiduitslag
5. in ernstige gevallen bloeddrukdaling en shock, in extreme gevallen zelfs hartstilstand
 
Je kan dus wel stellen dat ’n allergische reactie een erg overdreven afweerreactie is van het lichaam, en dat terwijl dat gebeurt met dingen waar we dagelijks mee in contact komen
Maar een allergische reactie kan ook door je onderbewuste opgeroepen worden.
Iedereen kent wel iemand die bijvoorbeeld allergisch is voor honden of misschien ben je dat zelf wel en op het moment dat deze mensen weten dat er honden zijn of zijn geweest op de plaats waar zij zich op dat moment bevinden, krijgen ze meteen de bijbehorende allergische reactie.
Hiermee wil ik niet zeggen dat het tussen de oren zit want ze zijn wel degelijk in aanraking gekomen met het stofje waar zij zo heftig op reageren, maar dat wil wel zeggen dat je onderbewuste een hele grote rol speelt in de intensiteit van die reactie.
En zoals je misschien al wel weet, maak je d.m.v. hypnose contact met het onderbewuste waardoor je die allereerste reactie van je onderbewuste kunt veranderen zodat die acute reactie aanzienlijk vermindert word of zelfs helemaal verdwenen is.
 
Daarom is hypnose een uitstekend hulpmiddel bij allergieën!
Maak vandaag nog een afspraak 
Ben jij niet van je allergie af.
Dan betaal je ook niks:)
Hypnose sessie Allergie 85 euro 

afspraak_hypnose_denhaag

2 gedachten over “Allergie

 1. Bianca schreef:

  Ik ben vorige week bij praktijk laat maar los geweest. Voor mijn spinnen angst. Ik heb 1 hypnose sessie gehad en het heeft gewerkt ben niet meer bang voor spinnen en dat binnen een uur. Echt ongelooflijk ik wil jullie nogmaals bedanken en nog heel veel succes met jullie praktijk

  Mvg

  Bianca

  Beantwoorden
 2. Freek schreef:

  Ik ben van de week bij jullie geweest voor mijn melk allergie. En het is echt ongelooflijk maar ik kan gewoon melk producten eten en drinken zonder dat ik uitslag krijg. Echt geweldig en dat na 1 sessie. Ben jullie eeuwig dankbaar

  Groetjes freek

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *