Spring naar inhoud

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

In Nederland zijn er zo’n 2.000.000 (2 miljoen) mensen die angst voor de tandarts (tandartsangst) hebben.

Bang voor tandarts ?
Bang voor tandarts ?

Ze zijn natuurlijk niet bang voor de tandarts in persoon maar worden angstig of zelf panisch bij de
gedachten aan- of het geluid van een boor of ander instrument of bij het zien van een verdovingsspuitje. 
Deze angst ontstaat vaak in de kinderleeftijd en is het gevolg van een minder prettige behandeling

of ervaring. Ook de schooltandarts heeft ertoe bijgedragen dat veel mensen nog steeds moeite hebben met een bezoekje aan de tandarts.
Zij maken vaak geen afspraak waardoor het gebit slecht wordt en de behandeling uiteindelijk een behoorlijke ingreep inhoudt.

In de moderne tandartsenpraktijk ondergaat eigenlijk niemand meer een pijnlijke behandeling. In de tandartsenopleiding wordt veel aandacht besteed aan de angstpreventie, het wegnemen van angsten en het goed informeren van de patiënt. Hoewel dit veel nieuwe gevallen van “angst voor de tandarts” kan voorkomen, lijken ingesleten patronen ervoor te zorgen dat veel mensen ervoor kiezen om pas een tandarts te bezoeken als het in feite al te laat is.

Angst voor de tandarts, hypnose en hypnotherapie

Zoals elke andere angst kan angst voor de tandarts eenvoudig verholpen worden met hypnose en hypnotherapie*. Zou het niet mooi zijn als je bezoekje aan de tandarts op een ontspannen wijze kan plaatsvinden? Ook steeds meer tandartsen gebruiken hypnose in hun dagelijkse praktijk. Eenvoudig aan te leren hypnose technieken zorgen ervoor dat de patiënt niet alleen angstvrij de behandeling kan ondergaan, het zorgt er tevens voor dat pijn gereduceerd wordt tot een minimum*.

Praktijk laat maar los help u graag van u tandarts angst af. Maak hieronder een online afspraak. En ga weer met een goed gevoel naar de tandarts.

afspraak_hypnose_denhaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *