Spring naar inhoud

Anorexia

Anorexia

In letterlijke zin betekent Anorexia, gebrek aan eetlust. Mensen die lijden aan Anorexia Nervosa onderdrukken de eetlust en hebben een extreem verlangen om mager te zijn. Om dit verlangen werkelijkheid te laten worden, eten ze gewoon niet of veel te weinig. De angst om aan te komen is dermate groot dat het niet eten hun leven beheerst. Het is tot een obsessie geworden en ze zijn er dan ook nagenoeg de gehele dag mee bezig. Ze hebben een verstoord zelfbeeld voor wat betreft het gewicht en het uiterlijk. Vaak verbruiken mensen die aan Anorexia Nervosa lijden ook meer energie, ze sporten meer om maar niet in gewicht aan te komen. Hoewel ze duidelijk ondergewicht hebben zijn zij anders van mening. Het spreekt voor zich dat dit zijn weerklank heeft op de algehele en lichamelijke gezondheid maar ook een belemmering vormt in de sociale omgang.

Gevolgen van Anorexia Nervosa

Door een voortdurend negatief zelfbeeld t.a.v. lichaam en lichaamsgewicht zijn mensen met Anorexiavatbaar voor allerlei ziektes en kan dit in sommige gevallen zelfs tot de dood leiden. Ze hebben vaak naast lichamelijke problemen ook nog eens emotionele problemen. Zo is bekend dat emoties vervlakken of juist heel heftig worden, hebben ze depressieve stemmingen, angst of dwangklachten. Er ontstaan vaak problemen op school, het werk, of in de sociale omgang met vrienden doordat ze zich niet lekker voelen of door een sterke mate van moeheid.

Door een gebrek aan vitamines, mineralen en andere belangrijke lichaamsbrouwstoffen kunnen ze lijden aan maag- en darmklachten, flauwvallen, vochtophopingen en zelfs hartritmestoornissen. Bij tieners kan een groeistoornis het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om bij constatering zo snel mogelijk hulp te zoeken.

Anorexia Nervosa, hypnose en hypnotherapie

Net als bij andere eetstoornissen kan hypnose en hypnotherapie een goede manier zijn om de dwanggedachten te veranderen en ervoor zorgen dat de cliënt weer van zichzelf gaat houden*. Hypnotherapie werkt diep door in het onderbewustzijn en is in staat om ingesleten patronen te veranderen. Pas wanneer een Anorexia patiënt weer in staat is om de realiteit onder ogen te zien is een herstel van het lichaam mogelijk. Aanvullende behandelingen kunnen daarnaast zorgen voor een versterking van het immuunsysteem*.

Meer informatie is te vinden op het gezondheidsplein.

Maak vandaag nog een afspraak om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen

afspraak_hypnose_denhaag 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *