Spring naar inhoud

Nagelbijten

Nagelbijten (onychofagie) 

Is een vorm van ongewenste, dwangmatige en negatieve gewoonte. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Montreal heeft dit type gedrag te maken met perfectionisme. Dit soort mensen zouden niet in staat zijn om te ontspannen en een taak op een normaal tempo uit te voeren. De conclusies geven aan dat mensen die op hun nagels bijten gevoelig zouden zijn voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid. Het ligt dan ook voor de hand, dat een mogelijke oplossing hiervoor in deze richting gezocht moet worden. Het (Engelstalige) persbericht van de universiteit Montreal is hier te vinden.

 

Nagelbijten – de gevolgen

Afhankelijk van de mate waarin iemand op zijn nagels bijt, kunnen de gevolgen uiteenlopen van hinderlijk tot zeer ernstig. Beschadigde nagels en ontstekingen aan de vingernagels zijn veelvuldig voorkomende gevolgen van nagelbijten. Ook gebitsafwijkingen en mondinfecties treden vaak op als gevolg hiervan. Veel mensen schamen zich voor het nagelbijten en doen er alles aan om het voor de buitenwereld te verbergen. Uiteraard komt dit het zelfvertrouwen niet ten goede.

Nagelbijten, hypnose en hypnotherapie

Mensen zijn creatief wanneer het gaat om het verbergen van de symptomen van nagelbijten, Ze lakken de nagels of plakken kunstnagels. Hoewel ze hiermee de uiterlijke kenmerken verbergen, lost dit het probleem maar zelden op.

Wat de oorzaak van nagelbijten ook is, het wordt naar verloop van tijd een gewoonte. Soms verdwijnt dit negatieve gedrag vanzelf, wat bij het duimzuigen vaker voorkomt. Wanneer deze gewoonte echter niet verdwijnt, wordt het tijd om actie te ondernemen. Hypnose en hypnotherapie kunnen hiervoor uitermate geschikt zijn*. Sommige hypnotherapeuten gaan daarbij te werk zoals ze dit doen bij een verslaving. In feite is het gedrag ook daadwerkelijk te vergelijken. Hoewel je er bewust van bent dat dit een nare en ongezonde gewoonte is, zorgt het onderbewustzijn voor het in stand houden van deze aangeleerde gewoonte, het is een dwangmatige handeling. Een verslaving is in feite niets anders dan een gewoonte die niet goed voor ons is.

Andere hypnotherapeuten lossen het probleem op aan de hand van regressietechnieken, symboliek of anderszins. Hoe het bestrijden van nagelbijten het best kan worden aangepakt is van vele factoren afhankelijk. Indien je gemotiveerd – en er klaar voor bent – om het probleem aan te pakken, kijk dan eens in het register om voor eens en altijd verlost te worden van het probleem nagelbijten*.
Wil jij van het nagel bijten af maak dan hieronder gelijk een hypnose afspraak.

afspraak_hypnose_denhaag

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *