Spring naar inhoud

Slaapproblemen

Slaapproblemen 

Een gezonde slaap is van essentieel belang voor het herstel van lichaam en geest. Veel mensen hebben echter slaapproblemen of zelfs slaapstoornissen. Belangrijk bij dergelijke problemen is om hiervan de oorzaak te achterhalen en deze op te lossen. Terwijl de één moeite heeft met inslapen, heeft de ander weer moeite om door te slapen. In beide gevallen is er geen sprake van een gezonde slaapcyclus wat zich doorgaans uit in vermoeidheid, futloos voelen en lage energie. De gevolgen hiervan laten zich raden; een gebrek aan concentratie overdag tijdens school of werk. Bij langdurig slecht slapen kunnen er gemakkelijk stemmingswisselingen ontstaan die op hun beurt weer kunnen leiden tot angsten, depressies of nog erger een burn-out, je wordt er letterlijk ziek van. Uit wanhoop nemen veel mensen die lijden aan slaapproblemen medicatie. Toch is het innemen van slaappillen en andere (natuurlijke) middelen vaak symptoombestrijding. Zodra men stopt met het innemen, komen de klachten weer in alle hevigheid terug.

Slaapproblemen – leer luisteren naar je lichaam

Het klinkt misschien wat te gemakkelijk maar het slecht slapen kan gezien worden als een waarschuwing van ons lichaam. Het wil als het ware iets zeggen. Helaas zijn we in veel gevallen verleerd om te reageren op onze gevoelens en waarnemingen. Soms ligt de oorzaak van slaapproblemen in een hersenaandoening maar vaak ook aan werkdruk en spanningen in ons hectisch bestaan. Het ligt dan ook voor de hand om op zoek te gaan naar de bron van deze ellende. Soms is daarvoor een medisch onderzoek noodzakelijk. Als echter blijkt dat voor de slaapproblemen geen medische oorzaak gevonden kan worden, moeten we het wellicht zoeken in een psychische oorzaak.

Slaapproblemen, hypnose en hypnotherapie

Snel en heerlijk in- en doorslapen en ‘s morgens uitgerust wakker worden, dat is wat we allemaal willen. Genoeg energie om de dag door te komen is de wens van iedereen die kampt met slaapproblemen. Door middel van hypnose en hypnotherapie is het mogelijk om weer een gezonde slaapcyclus te bekomen, zoals de natuur het voor ons voorzien heeft*. Ben jij één van die duizenden mensen die tot alles bereid is om een einde te maken aan het slecht slapen? Neem eens contact op met een gespecialiseerde hypnotiseur of hypnotherapeut en bespreek de mogelijkheden.  Maak hieronder een online afspraak om slaapproblemen op te lossen met hypnose 

afspraak_hypnose_denhaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *