Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hypnose?

Hypnose ondergaan bij een meester hypnotiseur is de meest snelle, veilige en fijnste methode om direct te kunnen veranderen.
Voor elk issue. Lichamelijke of geestelijke issues.
Voor alles?
Ja, hoe vreemd het je nu ook lijkt . . . voor alles. Herstel, verbetering en oplossing.
Het enige wat we van je willen is een sterke motivatie om beter te worden c.q. te veranderen, en je toestemming om even met je prachtige onderbewustzijn te mogen communiceren. Dat is alles. We’ll take it from there!

Hypnose? De langere versie 

Het was ooit zo (en  nog steeds  wel eens) dat wanneer je mensen vertelde dat je een hypnotiseur bent, dat het je beroep is om mensen rond te laten lopen als een kip. Gelukkig horen we meer en meer, met dank aan vele organisaties, de media en de medische wereld, dat hypnose in de reguliere geneeskunde met passie omarmd wordt. Diverse ziekenhuizen zetten het in voor vele doeleinden met wonderbaarlijke resultaten. Je ‘computer’ heeft immers een probleem toegelaten, en het weet dus ook hoe het dit weer moet resetten.

Hypnose bestaat echt. Toch wordt er nog steeds met argusogen naar gekeken, misschien doordat de meeste mensen niet weten hoe het nou werkt. De kortste versie de we zo kunnen verzinnen is dat je onderbewustzijn (je software i.s.m. je hardware) dingen in het lichaam en in de geest direct perfect kan uitvoeren en permanent kan veranderen wanneer je verstand (je bewustzijn) even laat gebeuren wat er gebeurt.

De industriestandaard mantra is dat je niets kunt doen in hypnose wat tegen je moraal in gaat, of wat je normaal ook niet zou doen. Wij denken dat dat niet waar is, en weten ook niet waarom anderen dat zouden denken. Hoe geloofwaardig zouden wij zijn als wij zeggen dat we je kunnen laten stoppen met roken, afvallen, goed slapen, spinnen leuk vindt, je goed voelt over jezelf en dat je van je schoonmoeder houd, maar niet dat je je shirt uitdoet? Dus houden we van eerlijkheid. Er is een reden voor je om aan te nemen dat wij inderdaad je pinpas met bijbehorende pin kunnen laten overhandigen, heerlijk door te laten slapen terwijl we onze toeslag even ophalen bij de pinmachine. Maar juist omdat we dat kunnen wil niet zeggen dat we dat doen. We kunnen net zo goed een cliënt tegen het scheenbeen aan schoppen, maar dat doen we ook niet. Hier ligt nu juist de kracht.

Verlies ik de controle over mezelf?

Onze cliënten komen bij ons omdat ze denken, zich voelen of gedragen op een ongewenste manier.
Ze hebben de controle al verloren. Ons werk is om dat terug te geven.
Uit hoeveel sessies bestaat de behandeling?

Uiteraard afhankelijk van het issue is te stellen dat hypnose een revolutionair kortdurende en effectieve behandeling is in vergelijking  met gedrags- en en psychotherapie. Gewenste resultaten doen zich dan ook meestal al voor na 1 sessie.

En het intakegesprek dan?

Het intakegesprek is in de eerste sessie inbegrepen.

Wat kost het?

Hypnose sessie kost 125 euro

Kan er iemand bij zitten tijdens de hypnose sessie?

Omdat wij met het onderbewustzijn werken, en dus alle externe factoren die hierop van invloed kunnen zijn willen elimineren, werken wij tijdens de sessie altijd 1-op-1. Zo kunnen we ook alle aandacht daar geven waar deze gewenst is.

Maar ik ben niet te hypnotiseren!

Iedereen die zich kan concentreren, instructies op kan volgen en een voorstellingsvermogen heeft is klaar voor een formele hypnose*. Zoals al eerder vermeld begeleid de hypnotiseur je naar deze staat, waar je dit uiteindelijk dus zelf doet. Door de instructies van de hypnotiseur op te volgen wordt het dan ook mogelijk om de problemen op te lossen. Hier is trouwens een leuk formulier opgesteld, zodat je zelf al een idee kunt krijgen. Bekijk dat hier.

Kan ik me alles herinneren?

Ja, maar vertel het ons na de sessie en we weten het. Iedereen is anders, alsmede dat de suggesties die gegeven worden elke keer anders zijn.
Wat is het bewustzijn en en het onderbewustzijn?

Een korte uitleg:

•Bewustzijn: ons verstand (topje van de ijsberg). Het zegt het al mooi: dit zijn de dingen waar we ons bewust van zijn. Het denken, beslissingen maken, onze wil en dát waar we ons op focussen, oftewel onze aandacht op richten.
•Onderbewustzijn: ons gevoel (de ijsberg onder water). Het onderbewustzijn is ons gevoel, maar ook het systeem wat alles regelt zonder erbij na te denken. Onze Identiteit en ons gedrag. Bijna alles dus: al onze herinneringen zijn hier opgeslagen, al onze automatische handelingen (auto rijden, tanden poetsen, fietsen etc. etc.), onze emoties, onze patronen. En het is tevens de supercomputer die alles aanstuurt en intern regelt, zowel onze bewegingen en acties, alsmede ons autonome zenuwstelsel (ademhaling, bloeddruk, hartritme etc.). Ons onderbewustzijn is b.v. ook die stem die je hoort wanneer iemand in de slaap doet praten. Dat gedeelte wat blijft werken bij een bokser wanneer deze knock-out in de boksring ligt.
Zo krachtig is ons onderbewustzijn:
Dit is een erg mooi voorbeeld over de wonderbaarlijke en vaak ondergewaardeerde kracht van ons machtige onderbewustzijn:
Stel je voor. Kinderen, 8 jaar, spelen trefbal. Ze gooien de bal van de één naar de ander zonder erover na te denken. Al doen ze dat zonder erover na te denken: die bal gaat niet per ongeluk van de ene hand naar de andere. Iets zal de reisafstand moeten meten, het gewicht van het object berekenen, de aerodynamische weerstand moeten bijstellen, zwaartekracht afwegen, tegenwind enzovoorts om het exacte aantal calorieën te verbranden op het juiste tijdstip, om zo precies de juiste hoeveelheid energie in precies de juiste spieren van het kind te produceren, zodat deze kunnen samenspannen en op het juiste moment weer ontspannen, met precies de juiste dosering zodat de arm beweegt met nét de juiste snelheid, terwijl de vingers ontspannen op exact de juiste milliseconde tegen de bal duwen, welke de weerstand weerkaatst om zo de juiste geometrie in de boog te calculeren, zodat het door de lucht zweeft en zo in de handen van een vriend beland.
Al die berekeningen worden in ongeveer 5 milliseconden door het kind gemaakt, zonder erover na te denken. Ze worden gemaakt door het onderbewustzijn. Ze worden gemaakt ongeacht het kind bewust ook maar iets weet van geometrie, wiskunde, zwaartekracht, aerodynamica, stofwisseling en calorieverbranding.
Sterker nog, als volwassenen dit met hun bewustzijn (hun verstand) zouden willen nabootsen, met alle referentie-boeken die benodigd zijn om deze calculaties uit te voeren, dan zal de bal zelfs nooit gegooid worden! Waarom niet? Omdat je niet tegen je lichaam kunt zeggen met je bewustzijn hoeveel energie dat het moet produceren.

Dus, wanneer Nike zegt ‘Just Do It’, of Obi Wan Kenobi zegt ‘May the force be with you’, willen ze je juist vertellen om niet op je nietige bewustzijn maar op je enorme power van je onderbewustzijn te vertrouwen! The human mind is wonderful.
Komen dingen uit het verleden niet naar boven?

Alleen indien dit specifiek besproken zou zijn, maar deze (vaak pijnlijke) regressie-technieken behoren niet tot onze natuurlijke en effectieve nieuwe technieken.

Gaat de hypnotiseur allemaal vragen stellen en dan de oorzaak zoeken?

Wij zoeken geen oorzaak. Het onderbewustzijn heeft het gecreëerd, en kan het aldus ook oplossen op haar eigen manier. Wij hebben eigenlijk maar 1 vraag:
Wanneer heb je waar last van, wanneer niet, en wat wil je daarvoor in de plaats voelen?

Wat als ik niet uit hypnose kom?

Nog zo’n mooi fabeltje. Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zo intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te ontwaken, zelfs dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap.

Waarom doen mensen in hypnose op toneel zo gek?

Deze mensen komen al voor plezier en amusement. Hierin vervagen de morele grenzen enigszins. Daarnaast gaan alleen de echte en ontvankelijke vrijwilligers het podium op, klaar voor een avondje fun! Denk er maar eens over na.

Hoe voelt hypnose?

We hebben eigenlijk geen idee, want iedereen ervaart het anders, we zijn allemaal immers uniek. Sommigen horen alles, sommige krijgen minder mee etc. We geven al jaren internationaal opleidingen aan zo’n beetje alle soorten mensen, en ook daar vertellen we hetzelfde: wij kunnen nog steeds niet vertellen hoe hypnose nou precies voelt, omdat iedereen het anders ervaart. Dit kan zelfs van dag tot dag anders zijn!

Wat kost een hypnose sessie?

125 euro 

In zo weinig sessies? Werkelijk?

Als je ons leert kennen en deze echte hypnose eenmaal hebt meegemaakt zul je het begrijpen. Waarom 5 sessies? Waarom 10? of 100? Kijk eens bij onze recensies en raak zelf overtuigd.
Kijk, het is eigenlijk vrij eenvoudig. Even als voorbeeld een geestelijk issue: Er is iets in je software (hersenen) wat op momenten ongewenste signalen naar het lichaam (de hardware) stuurt. Je bewustzijn wil dat dit andere signalen zijn (positieve signalen). Je wilt dat het lichaam en de geest zich voelt zoals je bewustzijn (je verstand) dit wilt. En dit is nou precies wat echte hypnose doet. *Vaak al vanaf 1 sessie.* We bieden uiteraard alle nazorg indien gewenst. Je kunt altijd een extra sessie boeken, en we geven ook gratis telefonische en email-ondersteuning.

Geven jullie garanties?

Wij garanderen dat wij ons optimaal zullen inzetten voor het meest snelle en efficiënte gewenste resultaat. Resultaten garanderen zijn uiteraard onmogelijk, hoe graag we dit ook zouden willen toezeggen. Een pil, een operatie, een advocaat, een psycholoog e.d. kunnen dit helaas ook niet. 

Is er een ethische code?

Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen hypnotiseur en cliënt en valt onder ons beroepsgeheim. Uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van de cliënt altijd wordt gerespecteerd.

Verzorgen jullie ook toneel, evenement, straat of showhypnose?

Jazeker. Binnen ons grote netwerk zijn er hypnotiseurs voor het theater, markten, campings en braderieën, van kleine tot grote groepen mensen tot aan grote theaterzalen. Neem contact met ons op voor meer informatie zodat wij deze voor je contacteren.

Waar is de praktijk

 

                                     Als er nog vragen zijn? Klik dan hier